Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

A A A

Zakład Piekarsko Ciastkarski ul. Armii Krajowej 11, 17-300 Siemiatycze

 

W naszej tradycji i kulturze chleb zajmuje zaszczytne miejsce. Zakład Piekarsko Ciastkarski „Społem” PSS w Siemiatyczach może poszczycić się wieloletnią produkcją pieczywa wysokiej jakości, odznaczającego się zarówno wysoką wartością odżywczą, technologią, jak również niepowtarzalnymi walorami smakowymi. Produkujemy ponad 50 rodzajów chleba i bułek. Technologia produkcji chleba oparta jest na tradycyjnej i wielofazowej metodzie fermentacji kwasowej. W ofercie posiadamy pieczywo chlebowe z dodatkami różnych ziaren zbóż, ziemniaka i smalcu.

Szeroki asortyment chleba i bułek jest dostępny we wszystkich sklepach spożywczych „Społem”. Pieczywo dostarczamy także do szkół, przedszkoli i innych placówek detalicznych.

Wielofazowy cykl produkcyjny a nie dodatki sprawia, że żytni „Chleb bez drożdży” nie zawiera w swoim składzie czynnika spulchniającego.

Wyróżnia się szczególnym smakiem, przedłużoną świeżością i jest źródłem cennych składników w żywieniu człowieka.

Wzrastające zainteresowanie społeczeństwa zdrowym odżywianiem oraz zalecane przez Instytut Żywności i Żywienia w piramidzie żywieniowej spożywanie dość dużej ilości produktów zbożowych powoduje, że konsumenci poszukują pieczywa spełniającego wymogi zalecane przez żywieniowców.

Wychodząc naprzeciw tym oczekiwaniom „Społem” PSS w Siemiatyczach podjęła produkcję chleba żytniego pod nazwą „Chleb bez drożdży”, którego technologia wypieku oparta jest na naturalnych zakwasach oraz tradycyjnym sposobie prowadzenia ciasta metodą wielofazową.

Zasadniczym celem jest produkcja chleba, bez jakichkolwiek chemicznych polepszaczy, bez dodatku drożdży, a zawierającego łatwo przyswajalne substancje, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Wytwarzanie chleba odbywa się w procesie samoczynnie fermentujących zakwasów, na zasadzie hodowli bakterii mlekowych w kilku fazach. Tworzenie optymalnych warunków do rozwoju mikroflory w wielofazowym cyklu produkcyjnym chleba, jest kluczem do otrzymania produktu o wysokich wartościach żywieniowych, naprawdę zdrowego i smacznego pieczywa. Każda faza produkcyjna musi przebiegać z zachowaniem podstawowych parametrów: temperatury fermentacji, wilgotności otoczenia, konsystencji i czasu trwania procesu. Przy tym nieodzownym elementem wyprodukowania chleba niepowtarzalnej jakości i smaku jest „ręka i serce piekarza”. Taką profesjonalną i doświadczoną załogę zatrudnia „Społem” PSS w Siemiatyczach.

Chleb bez drożdży wyróżnia niespotykany i wyrazisty smak i zapach. Wielofazowa fermentacja czyni chleb bogatym w substancje prozdrowotne, m.in. cenne substancje bioaktywne, szczególnie przeciwutleniacze, których obecność w całodziennej racji żywieniowej jest uważana za podstawowy warunek racjonalnego żywienia i utrzymania dobrego stanu zdrowia. Zawiera także błonnik pokarmowy i wiele niezbędnych składników mineralnych (wapń, żelazo, magnez i inne) oraz witaminy z grupy E, B, PP. Jego zaletą jest wydłużona trwałość konsumpcyjna.

 

WYROBY CIASTKARSKIE
Zakład Piekarsko Ciastkarski „Społem
” wytwarza również szeroki asortyment produktów drożdżowych i kruchych, a także torty, sękacze oraz pierogi. Wyroby wypiekane są na bazie domowych receptur.

W Zakładzie Piekarsko Ciastkarskim i placówkach detalicznych przyjmujemy zamówienia na torty, sękacze i inne ciasta z możliwością dostawy do klienta w związku z okolicznościowymi przyjęciami (wesela, chrzciny, komunie).

Zachęcamy do skorzystania z oferty:
♦ produkty drożdżowe
♦ ciasta deserowe
♦ ciasteczka
♦ sękacze
♦ torty
♦ pierogi

Telefon:

85 655 24 71

85 655 24 62

E-mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.